Waarom je juist nu moet kiezen voor een opleiding in het toerisme

Dat klinkt gek hè? Dat je in deze tijd, waar we wereldwijd te maken hebben met reisrestricties, juist voor een opleiding in het toerisme moet kiezen. Maar zo gek is dat niet. 

De reiswereld is een bewogen en tegelijkertijd ook een standvastige branche. Het heeft oorlogen, aanslagen en ook eerder pandemieën doorstaan. En steeds weer gaan mensen reizen. Ook nu zullen mensen weer opnieuw de grenzen oversteken zodra het kan. Dat kunnen provinciale grenzen, land grenzen of intercontinentale grenzen zijn. Al deze reisbewegingen, overnachtingen en vermaak worden gefaciliteerd door de toerismebranche.

Dus ja, we gaan weer volop reizen! Als je nu start met een opleiding ben je over 2 of 3 jaar klaar voor de (internationale) branche. Die draait dan weer op volle toeren en heeft behoefte aan studenten zoals jij. Studenten die in de opleiding hebben geleerd dat je flexibel moet zijn, dat je met een gastvrije houding veel bereikt en dat je bekend bent met de bewuste en duurzame ontwikkelingen in de reisbranche. Dat je daarnaast meerdere moderne vreemde talen spreekt maakt jou tot de geschikte kandidaat voor de arbeidsmarkt.

Lees meer over dit onderwerp in de media

TUI ziet fikse stijging van aantal bezoekingen voor zomervakantie 2022 (NU.nl)
Dit is waarom het toerisme de coronacrisis gaat overleven (AD)
Heeft toerisme nog toekomst? 4 voorspellingen (Frankwatching)

Een beter beeld krijgen van onze school en opleidingen? Bekijk hier video’s en vlogs van onze studenten.