Toerismebokaal 2016

Op 16 en 17 februari 2016 was Leerhotel ’t Klooster het decor voor de landelijke wedstrijden om de Toerismebokaal 2016! MBO Amersfoort deed mee in de categorieën Frontoffice en Recreatie.

Het waren spannende dagen, waarin we medestudenten uit het hele land hebben ontmoet, workshops hebben gevolgd, weinig slaap hebben gehad en vooral ook veel plezier hadden in het meedoen aan de wedstrijden!

Namens onze School voor Toerisme, Recreatie & Evenementen, onderdeel van MBO Amersfoort, deden Jesse Lam en Paulina Domanska mee met de wedstrijden in de categorie Frontoffice. In een workshop hebben zij diverse lastige situaties geoefend die ze in hun werk als Frontofficemedewerker tegen kunnen komen.

Renske de Boer en Kaylee Lam deden mee in de categorie Recreatie en zij hebben een workshop gevolgd over presentatietechnieken.

Alle studenten waren ingedeeld in teams met voor hen onbekende andere studenten die elders in Nederland dezelfde MBO-opleiding volgen. Op dinsdag was er gelegenheid om met elkaar kennis te maken en je presentatie of rollenspel al voor te bereiden. Alle studenten mochten vervolgens overnachten in een hotel, zodat je tot in de late uurtjes samen nog aan je eindopdracht kon werken.

De volgende dag was het dan zover: De wedstrijddag! De spanning was voelbaar, maar iedereen was er klaar voor.

Kaylee en Renske hadden samen met hun teamgenoten een recreatieprogramma gemaakt voor een camping en moesten dit presenteren. Kaylee mocht het spits afbijten, ze liet zien dat ze met veel gemak en rust voor een groep mensen staat en haar publiek enthousiast weet te maken! Jesse mocht daarna zijn kunde laten zien tijdens een rollenspel, waarin hij beheerst en professioneel wist om te gaan met een boze gast en zijn hond die niet welkom was in het hotel.

Vervolgens kreeg Paulina zelfs te maken met een gast die z’n kamersleutel kwijt was en alleen nog een handdoek om had. Ze liet ze zich echter niet van haar stuk brengen en heeft de gast vakkundig geholpen.

Renske liet tot slot in haar presentatie zien dat ze helemaal geknipt is voor het spelen van typetjes en daarmee een grote toegevoegde waarde is voor een recreatieteam.

De concurrentie was groot, 12 teams in de categorie Recreatie en 16 teams in de categorie Frontoffice hingen aan de lippen van de jury, wie ging er met de prijzen vandoor?

Met trots kunnen we mededelen dat Kaylee Lam de 2e plaats heeft behaald in de categorie Recreatie. Het jurycommentaar was lovend: Kaylee weet wat ze doet, geeft leiding, staat achter haar product en brengt het overzichtelijk over op haar doelgroep.

Kaylee, van harte gefeliciteerd!

Al met al weer een geslaagde editie van de Toerismebokaal, we mogen trots zijn op deze vier studenten.

Paulina, Jesse, Kaylee en Renske, bij deze complimenten voor jullie inzet en resultaat!

Zie ook voor meer foto’s: Fotoboek 2015-2016

Toerimebokaal 2016

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen