Studenten voor studenten

Jongeren missen het sociale en fysieke contact  in coronatijd. Daarom organiseren onder andere onze studenten van de opleiding Leisure elke week een avond met sport- en spelactiviteiten voor medestudenten. Alle studenten van MBO Amersfoort kunnen zich aanmelden en elkaar weer zien en spreken tijdens bijvoorbeeld een potje voetbal, badminton. Er kunnen per avond maximaal 30 studenten meedoen. Zo blijven we voldoen aan de coronaregels.

“Meedoen met ‘Studenten voor Studenten’ bracht mij spierpijn, maar vooral blijdschap omdat ik weer mezelf mocht zijn met leeftijdsgenoten”, vertelt student Jade-Noëlle. Zij doet de opleiding voor manager Retail. “De activiteiten die op het programma stonden waren badminton, basketbal en fitness. Deze activiteiten waren de juiste combinatie om aan elkaar te wennen en je vervolgens 100% te geven tijdens een potje basketbal”.

“Het heeft mij een veel positiever gevoel gegeven”. Zo vertelt Nina, student allround kapster niveau 3. “Ik heb me aangemeld omdat ik sporten superleuk vind en het sprak me gelijk aan. Het is ook fijn om even hiervoor wat anders te doen in plaats van constant na te denken en hier kan je even lekker vrij bewegen en je hoofd leeg maken. En het is gezellig omdat je weer nieuwe gezichten ziet”.