School voor Toerisme en Recreatie trekt in bij HU Amersfoort

Per september 2015 trekt de School voor Toerisme en Recreatie in bij Hu Amersfoort. Wil je weten hoe je er komt en welke leuke bedrijven in de omgeving zitten? Lees dan snel verder of bekijk onze videoblog.

HU Amersfoort_De Nieuwe Poort

De Nieuwe Poort

De nieuwe locatie aan De Nieuwe Poort is een gebouw van Hogeschool Utrecht en ligt bij het Eemplein in Amersfoort.

Doorstroming naar HBO

Heb je plannen om later door te stromen naar het hbo, dan biedt deze nieuwe locatie zeker mogelijkheden. Je komt regelmatig in contact met hbo-studenten en -docenten. Zo krijg je een goed beeld van wat het is om een hbo- opleiding te gaan doen en dat vergroot je kansen op een succesvolle doorstroom in het hbo.

Route van het Centraal Station (CS) Amersfoort naar De Nieuwe Poort 21

Verlaat het Centraal Station aan de kant van het Piet Mondriaanplein. Ga rechtsaf en volg de Piet Mondriaanlaan. Volg de weg totdat je bij een rotonde komt. De school ligt aan de overzijde van de rotonde. Het is ongeveer 3 minuten fietsen of een klein kwartiertje lopen.

Route CS Amersfoort naar De Nieuwe Poort 21

Bedrijven rondom HU Amersfoort

Rondom de school zitten verschillende winkels zoals een Albert Heijn, Dirk en een Aldi en niet te vergeten de Media Markt. Voor cultuur kun je terecht bij Podium De Kelder of Het Eemhuis. Na schooltijd op stap met je medestudenten? Dan kun je een hapje eten bij wereldrestaurant 22HIGH, Restaurant De Vereeniging (goed eten en niet duur!). Of pak een filmpje bij de Pathé bioscoop.

Stadsstrand om de hoek

Op 5 minuten loopafstand van De Nieuwe Poort zit het stadsstrand Zandfoort aan de Eem. Hier kun je op mooie dagen genieten van het zonnetje. Er zit ook nog een bar en restaurant bij.

Compilatie Zandfoort aan de Eem

De kortste fietsroute naar het centrum van Amersfoort

Het is slechts 5 minuten fietsen naar het centrum. Dit is de kortste route: ga op de rotonde bij De Nieuwe Poort rechtdoor en volg de weg (Stadsring). Ga via de tunnel onder het spoor door. Steek het kruispunt over en ga de tweede straat links (Sint Jorisstraat).

Route De Nieuwe Poort naar het centrum

Hopelijk hebben we je geholpen met leuke tips en trucs. Heb je zelf leuke tips? Laat het ons weten via info@mboamersfoort.nl of stuur een tweetje @mboamersfoort.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen