Samenwerking met Stichting Reiswerk

Deze maand lanceert Stichting Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reissector, Travel College students. Het leerplatform is er specifiek op gericht om het gat tussen onderwijs, student en de reisbranche verder te verkleinen zodat studenten met de juiste skills de arbeidsmarkt betreden. In de eerste weken wordt een pilot gedraaid met studenten van de travel, leisure & hospitality opleidingen van MBO Amersfoort.

Online learnings

Travel College students is een onderdeel van Travel College, het online leerplatform voor de reisbranche. Binnen Travel College maken medewerkers uit de reissector gratis gebruik van e-learnings, webinars, essentials en podcasts om zichzelf te blijven ontwikkelen. Zowel in hun persoonlijke ontwikkeling als vakinhoudelijke kennis; alles speelt in op de actuele behoeftes in de branche.

Onderwijs

Sinds de pandemie kent de reisbranche een versnelde transformatie naar een nieuwe manier van werken, waardoor het profiel van de reismedewerker in een rap tempo verandert. Laura Mooi, Programmamanager Learning & Development bij Reiswerk: “Door de samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven binnen Travel College students spelen we op een innovatieve manier in op de snelle veranderingen die de reisbranche nu doormaakt.”

Debby Klaassens, teamleider School voor Toerisme en Management van MBO Amersfoort voegt daar aan toe: “Onze studenten werken enthousiast mee aan deze pilot. Voor het nieuwe projectonderwijs, waar wij komend schooljaar mee starten, zijn wij op zoek gegaan naar digitale leermiddelen die we hierbij kunnen inzetten. Het online leermateriaal is gebruiksvriendelijk en sluit qua inhoud goed aan op de actuele ontwikkelingen in de branche. Wij verwachten dat we met deze mooie samenwerking onze studenten goed kunnen voorbereiden op het bedrijfsleven!”