Parijs Excursie mei 2015

Met deze excursie waren de volgende klassen mee: 4E3A, 34R2A, 34T2A & 34T2B.

Parijs mei 2015-01 Foto: Eveline Hemke

Parijs mei 2015-01
Foto: Eveline Hemke

Vorige week 28, 29 en 30 mei 2015 ging de Parijs excursie van start! Ook al moesten wij vroeg verzamelen 04:30 uur?! Konden wij om 05:00 uur vertrekken en was iedereen fris en fruitig aanwezig.

Onze aardige buschauffeur Gerrit bracht ons eerst richting Disneyland Parijs waar wij rond half twaalf aankwamen. Doordat het regende in België waren wij bang dat het daar ook zou regenen maar toen wij de bus uitstapten scheen gelukkig de zon.

Disneyland was erg indrukwekkend, alles zag er tip top verzorgd uit met veel details. Het bleek een rustige dag te zijn maar toch waren er ongeveer 10.000 bezoekers. De studenten hadden de rest van de dag/avond tijd om zich te vermaken in het park.

Na een korte nacht gingen wij de volgende dag Parijs verkennen. Onze eerste stop was Tour Montparnasse. Van buiten is het niet echt een mooi gebouw maar het uitzicht over de gehele stad was geweldig. Door het mooie weer was alles duidelijk te zien zoals o.a. (natuurlijk) de Eifeltoren, het Louvre en de Sacre Coeur.

Kort daarna stond de fietstocht door Parijs gepland, dit sloot goed aan op het ochtendprogramma. Wij hebben ongeveer 17 km gefietst en zijn o.a. langs de Notre Dame, Centre Pompidou, Arc de Triomphe, de Seine en Pont de l’Archevêché (waar alles liefdesslotjes hangen/hingen) gekomen. In de avond hebben wij gezamenlijk ergens gegeten en heeft Gerrit ons ook nog een aantal andere bezienswaardigheden laten zien met een leuk verhaal erachter.De avond hebben wij afgesloten dichtbij de Notre Dame waar iedereen nog even een drankje kon doen.

Parijs mei 2015-02 Foto: Eveline Hemke

Parijs mei 2015-02
Foto: Eveline Hemke

Zaterdagochtend hebben wij het Louvre bezocht en de Mona Lisa was erg in trek! De studenten konden zelf kiezen wat zij wilden bezichtigen en hadden daarna nog vrije tijd. Gerrit kwam ons bij de Luxor Obelisk weer ophalen waardoor wij na het Louvre mooi door de tuinen van de Tuilerieën konden lopen.

Wij hebben een top tijd gehad! Iedereen bedankt voor een gezellige en geslaagde excursie.

Auteur: Samantha Lassche

Nog een paar korte reacties van studenten over de excursie:

 


 Goed hotel, heerlijk ontbijt, leuk activiteitenprogramma, mooi weer, docenten waren heel leuk en gezellig en betrokken met de leerlingen.

Kim Voorbij 34R2A


Ik vond het super gezellig. Een leuke sfeer en leuke groep om mee te gaan.

Anne Blankestijn 4E3A


Tops: bus tour langs highlights, Disneyland!

Jessie Burgers 34T2B


Leuk programma! We hebben genoeg gezien. Ook de fietstocht was erg leuk. Disneyland was zeker een top! Dat was erg gezellig en eigenlijk wel een heel goed idee om het op de eerste dag te doen.

Anne Beukema34T2B


De sfeer was erg gezellig, complimenten aan de leraressen: top! De fietstocht, dit was erg leuk en nog leerzaam ook. De helft van de groep vond het in het begin helemaal niet leuk, maar stiekem hebben ook zij genoten!

Anne de Ruiter 34R2A


067

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen