Over School voor Toerisme en Management

Voor ons staan gastvrijheid, plezier en ondernemerschap centraal. We vinden het belangrijk dat jij je gewaardeerd en welkom voelt. Iedereen doet ertoe en krijgt van ons persoonlijke aandacht. We vragen van jou om actief deel te nemen aan de opleiding, omdat je er op die manier het meeste van leert. Je bent veel in de praktijk bezig: buiten tijdens excursies en activiteiten, in onze cabinesimulator, front office simulatie, luchthavensimulatie en op kantoor bij je stagebedrijf.

Elke dag anders

Kenmerkend is de ontspannen sfeer op school. Veiligheid, vertrouwen, dienstverlening en respect zijn de basis voor een goede relatie tussen jou, je medestudenten en de docenten. Zo creëren we samen een omgeving waarin jij je talenten kunt ontdekken en waar je je eigen grenzen verlegt. Je ontwikkelt je hier als individu en als vakmens. Door activiteiten leer je elkaar goed kennen en is het een plezier om naar school te gaan. Elke dag is anders. Wat je leert voor je vak, maak je mee in de praktijk.

Waarom je juist nu moet kiezen voor een opleiding in het toerisme

De reiswereld is een bewogen en tegelijkertijd ook een standvastige branche. Het heeft oorlogen, aanslagen en ook eerder pandemieën doorstaan. En steeds weer gaan mensen reizen. Ook nu zullen mensen weer opnieuw de grenzen oversteken zodra het kan. Dat kunnen provinciale grenzen, landsgrenzen of intercontinentale grenzen zijn. Al deze reisbewegingen, overnachtingen en vermaak worden gefaciliteerd door de toerismebranche.

Dus ja, we gaan weer volop reizen! Als je nu start met een opleiding ben je over 2 of 3 jaar klaar voor de (internationale) branche. Die draait dan weer op volle toeren en heeft behoefte aan studenten zoals jij. Studenten leren in de opleiding dat je flexibel moet zijn, dat je met een gastvrije houding veel bereikt en zijn bekend bent met de bewuste en duurzame ontwikkelingen in de reisbranche. Dat je daarnaast meerdere moderne vreemde talen spreekt maakt jou tot de geschikte kandidaat voor de arbeidsmarkt.

Herken jij jezelf hierin? Dan zeggen wij: Welkom bij School voor Toerisme en Management!