‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25353
Leerweg:BOL
Niveau:3
Duur opleiding:2 jaar
Startdatum: September

Jij bent positief en daardoor maak je mensen enthousiast. Je bent ook creatief. Je weet altijd iets leuks te bedenken. Je kunt goed omgaan met mensen. Het maakt niet uit of ze jong of oud zijn. Of wat voor type ze zijn. Als jij extra producten kunt verkopen, doe je dat. Je kunt goed organiseren. Je vindt het fijn als het goed gaat en gaat het niet goed? Dan los je het op.

Dit is jouw toekomst

Jouw werkplek is bij een bedrijf in de recreatie. Zoals een bungalowpark, camping, sportbedrijf of attractiepark. Je organiseert gezellige, creatieve of sportieve activiteiten, maar weet ook hoe je een gast op de juiste manier kan verwelkomen. Of je werkt bij de receptie, in de winkel of bij de verhuur van fietsen of speelgoed. Jij werkt met mensen die genieten van hun vrije tijd. Jij helpt ze een leuke dag te hebben. Ook als het slecht weer is. Bijvoorbeeld door te vertellen wat er allemaal te doen is. Of door een spelletjesmiddag voor kinderen te organiseren. Dan kunnen de ouders er met zijn tweeën op uit.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Bij de opleiding Zelfstandig medewerker leisure & hospitality ga je leren en werken. Zo’n opleiding heet beroepsopleidende leerweg (BOL). Bij deze opleiding ga je leren en werken. In jaar 1 ga je eerst driekwart jaar naar school. Je leert hoe alles gaat in de reissector en leert presenteren en animatievaardigheden. Tussen april en november loop je 20 weken stage.

Je werkt ook veel aan je talenkennis. Op school oefenen we voor het echte werk. Daardoor maak je meer kans op een baan. In het tweede jaar leer je vooral het werk zelf. Aan het eind organiseer jij met een animatieteam een eigen activiteit.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een Zelfstandig medewerker leisure & hospitality precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
  • Voert administratieve en financiële processen uit.
  • Organiseert en voert activiteiten uit.

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, Engels, Duits en rekenen, loopbaan en burgerschap, Spaans A2, ondernemend gedrag, en beroepsspecifieke vakken zoals animatievaardigheden, sprookjesbos, frontoffice.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen