‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Office assistent

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25152
Leerweg:BOL
Niveau:3
Duur opleiding:2 jaar
Startdatum: September

Jij regelt graag dat alles goed loopt, en je houdt ervan om anderen te helpen. Je vindt plannen en organiseren leuk. Je bent goed in Nederlands. Je bent handig met de computer. Je werkt netjes en precies. Je kunt goed samenwerken. Als het druk is blijf jij rustig. Je houdt het overzicht over al je werk. Ook als je veel verschillende dingen moet doen. Je weet wat je eerst moet doen en wat kan wachten.

Dit is jouw toekomst

Je voert zelfstandig allerlei secretariële taken uit. Je plant je eigen werkzaamheden, je schrijft brieven en e-mails, je houdt de agenda bij van je manager en je beantwoordt de telefoon. Je notuleert vergaderingen en handelt zaken rondom vergaderingen af. Ook help je bij de organisatie van jubilea, personeelsuitjes of zakelijke conferenties. Jouw collega’s zijn blij met jouw hulp.

Zo ziet jouw opleiding eruit

In de opleiding Office assistent in de beroepsopleidende leerweg (BOL) ga je leren op school en in je stage. Op school krijg je theorie- en praktijklessen. Je voert levensechte opdrachten uit in praktijksimulaties of opdrachten voor ondernemers. Op je stage breng je wat je hebt geleerd in de praktijk en oefen je intensief met jouw vaardigheden.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een office assistent precies moet kunnen. Dit noemen we de kerntaken. Tijdens de opleiding Office assistent werk je aan de volgende kerntaken:

  • Je voert taken uit rondom informatiemanagement
  • Je voert taken uit rondom planning en organisatie

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, Rekenen, Engels, Duits, en loopbaan en burgerschap.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

  • Managementassistent (niveau 4)
  • Juridisch medewerker (niveau 4)

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen