‹ Terug naar het opleidingsoverzicht

Leidinggevende leisure & hospitality

Aanmelden BOL

Opleidingspecificaties

Crebonummer: 25351
Leerweg:BOL
Niveau:4
Duur opleiding:3 jaar
Startdatum: September

Jij bent positief en daardoor maak je mensen enthousiast. Je bent ook creatief. Je weet altijd iets leuks te bedenken. Je kunt goed omgaan met mensen. Het maakt niet uit of ze jong of oud zijn, of wat voor type ze zijn. Als jij extra producten kunt verkopen, doe je dat. Je kunt goed organiseren. Je vindt het fijn als het goed gaat. Als het niet goed gaat, los je het op. Ook wil je graag leidinggeven aan een team.

Dit is jouw toekomst

Je gaat werken bij een bedrijf in de recreatie. Zoals een bungalowpark, camping, sportbedrijf of attractiepark. Je organiseert gezellige, creatieve of sportieve activiteiten. Jij werkt met mensen die een leuke dag willen hebben, daar ga jij bij helpen. Ook als het slecht weer is. Je geeft leiding aan een afdeling of een team. Je bedenkt ook nieuwe activiteiten.

Zo ziet jouw opleiding eruit

Bij deze opleiding ga je leren en werken. In het eerste jaar ga je eerst driekwart jaar naar school. Je leert hoe alles gaat in de reissector en je leert presenteren en animatievaardigheden. Tussen april en november loop je 20 weken stage.

Je werkt ook veel aan je talenkennis. Op school oefenen we voor het echte werk. Daardoor maak je meer kans op een baan. In het tweede jaar leer je vooral het werk zelf.

In het derde jaar leer je alles over leidinggeven aan een team. En hoe je plannen maakt én uitvoert. Het derde jaar sluit je af met 20 weken stage, die je ook in het buitenland kunt doen.

Kerntaken en verplichte vakken

Het Ministerie van Onderwijs heeft samen met de werkgeversorganisaties afspraken gemaakt over wat een Leidinggevende leisure & hospitality precies moet kunnen. Dit noemen we de basis- en profieldelen.

Tijdens de opleiding werk je aan de volgende kerntaken:

  • Treedt op als aanspreekpunt voor klanten/gasten.
  • Voert administratieve en financiële processen uit.
  • Organiseert en voert activiteiten uit.
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit.

Verplichte vakken bij deze opleiding zijn: Nederlands, Engels, Duits en rekenen, loopbaan en burgerschap, Spaans A2, ondernemend gedrag en beroepsspecifieke vakken zoals animatievaardigheden, sprookjesbos, frontoffice, personeel & organisatie, management, financiën etc.

Keuzedelen

Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.

Toelatingseisen

  • vmbo kaderberoepsgerichte-, vmbo gemengde- of vmbo theoretische leerweg of
  • havo/vwo overgangsbewijs van 3e naar 4e leerjaar of
  • diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3) vergelijkbaar beroep

Opleidingskosten

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Ben je ouder dan 18 jaar, dan zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.

Voor een BOL-opleiding is het lesgeld € 1.168,- per schooljaar.

De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.

Vervolgopleidingen

  • Hoger toeristisch en recreatief onderwijs
  • Vrijetijdskunde
  • Eventmanagement

Kans op stage en werk

Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen