Nieuwe PuntGaaf Eventburo logo

Puntgaaf logo!

In periode 2 hebben studenten van de opleiding Evenementen meegeholpen met het ontwerpen van een logo voor eventburo PUNTGAAF van het MBO Amersfoort. Samantha Lassche van PUNTGAAF wilde graag een logo met een professionelere uitstraling en een ontwerp dat goed past in de huidige huisstijl van het MBO Amersfoort.

Onder leiding van grafisch ontwerper en freelance MBO docent Niek Sinke hebben de studenten het creatieve proces ervaren dat heeft geleid tot het uiteindelijk ontwerp. Tijdens de lessen Beeldtaal-communicatie (onderdeel van Marketing communicatie) werden eerst criteria opgesteld waaraan het logo ontwerp voor PUNTGAAF minimaal moet voldoen, vervolgens aan de slag met potlood en papier en ontwerpschetsen maken. Zoeken naar de juiste symboliek.

Daarna ging de ontwerppet weer af en kregen de leerlingen de schone taak om te gaan selecteren: Welke schetsen en ideeën hadden de meeste potentie om uitgewerkt te kunnen worden tot een leesbaar en professioneel uitziend logo. De ontwerpen die overbleven werden meegenomen door Niek Sinke die in dit project als ook de uitvoerend ontwerper was. Met behulp van Adobe Illustrator werden door hem meerdere logo-varianten (zie figuur 2) gemaakt om vervolgens in de laatste selectie-ronde te worden gepresenteerd aan de klant (lees de studenten en Samantha Lassche). De symboliek van de hand in de volgspot werd door de meeste leerlingen  verkozen boven  de strik als beeldmerk (symbool voor gastvrijheid en kwaliteit)

Figuur 2

Logo ontwerpen

Het resultaat mag er zijn. Een leesbaar en onderscheidend logo dat in de komende jaren met trots gebruikt gaat worden in de interne en externe communicatie van PUNTGAAF.

Samantha Lassche;

Super gaaf! Iedereen bedankt voor het meedenken en Niek voor het maken!

Definitief logo PuntGaaf

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen