Hospitality Kamp Amersfoort door studenten

In Nederland herdenken we op 4 mei onze oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we de vrijheid. Op 5 mei 1945 gaf Duitsland zich over en was heel Nederland bevrijd. Delen van Nederland waren al eerder vrij. Zo werd Kamp Amersfoort op 19 april 1945 overgedragen aan het Rode Kruis. Jaarlijks wordt de overdracht herdacht met een stille tocht naar en kranslegging bij De Stenen Man. Er wordt stilgestaan bij 650 gevangenen die om het leven kwamen in de periode van 1941 tot april 1945. In totaal verbleven 50.000 gevangen voor korte of langere tijd in het kamp.

Herdenking Kamp Amersfoort

Kamp Amersfoort - Stille tocht over de schietbaan naar monumentElk jaar wordt er bij het monument stilgestaan bij de wreedheid van de kampbewaarders en het lijden van de gevangenen. Elk jaar komen er overlevenden van het kamp of familie van nabestaanden en komen mensen uit de lokale en nationale politiek. Er komen jaarlijks honderden andere belangstellenden naar de herdenking.

Bekijk de video van NPO om een indruk te krijgen van de herdenking op Kamp Amersfoort.

Begeleiding en ontvangst

Om al deze bezoekers te begeleiden, vraagt de Stichting Nationaal Monument Kamp Amersfoort de hulp van studenten van Toerisme & Recreatie. Zij verzorgen begeleiding en ontvangst van alle belangstellenden en zijn verantwoordelijk voor de hospitality. Op die manier zijn onze studenten bezig met hun vak tijdens een evenement met een duidelijk thema. Een indruk van vorig jaar:

Verschillende soorten opdrachten

Op deze manier leren ze om te gaan met verschillende soorten opdrachten waarbij bezoekers, sfeer en insteek sterk variëren. Dat vraagt meedenken en aanpassen. Hospitality is altijd toegespitst op het evenement en het type bezoeker en de studenten maken in een echte situatie mee wat dat van ze vraagt.

Jouw opleiding in toerisme of recreatie

Vind jij het leuk om de leukste reis samen te stellen, de juiste reis bij het juiste gezelschap te vinden of tijdens een vakantie jouw klanten te begeleiden? Dan is een baan in toerisme of recreatie iets voor jou. Bekijk de opleidingsinformatie over Leidinggevende leisure & hospitality en travel & hospitality; en Zelfstandig medewerker leisure & hospitality en travel & hospitality. Voor vragen of informatie bezoek je ons Open Huis. Dan maak je gelijk kennis met de locatie en de docenten.

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen