Herdenking Kamp Amersfoort 19-4-2015

Herdenking Kamp Amersfoort 2015

Herdenking Kamp Amersfoort 2015

Op zondag 19 april 2015 was het 70 jaar geleden dat Kamp Amersfoort door de Duitse autoriteiten officieel werd overgedragen aan mevrouw Loes H.M.A. van Overeem-Ziegenhardt, hoofd van de dienst voor speciale hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis. Tussen 14:00 en 16:00 uur vond de officiële herdenking plaats op Kamp Amersfoort.

 

Als onderdeel van het lesprogramma hebben de studenten van MBO Amersfoort van de toerisme opleidingen voor de zevende keer meegeholpen aan deze herdenking. Zij zijn onder andere werkzaam geweest bij de ontvangst van gasten, de aanname van bloemen en kransen, de zorg voor gasten en de parkeerbegeleiding. Ook hebben zij ondersteuning geboden bij de catering. Tijdens deze dag waren ongeveer 60 van onze studenten actief.

 

Omdat het 70 jaar geleden is, heeft de NOS een live verslag op televisie uitgebracht. Bij de herdenking waren onder andere de heer mr. J.P.H. Donner (Vice-President van de Raad van State) en oud-gevangene van Kamp Amersfoort de heer dr. N.J.H. van Hasselt aanwezig.

 

Herdenking Kamp Amersfoort 2015

Herdenking Kamp Amersfoort 2015

Herdenking Kamp Amersfoort 2015 - Inzet studenten bij parkeerbegeleiding

Herdenking Kamp Amersfoort 2015 – Inzet studenten bij parkeerbegeleiding

Herdenking Kamp Amersfoort 2015 - Inzet studenten bij ontvangst bloemen

Herdenking Kamp Amersfoort 2015 – Inzet studenten bij ontvangst bloemen

Herdenking Kamp Amersfoort 2015 - inzet studenten bij catering

Herdenking Kamp Amersfoort 2015 – inzet studenten bij catering

Privacy-instellingen

Wij optimaliseren graag onze website, daarom maken wij gebruik van cookies. Wijzig je voorkeuren of bekijk ons privacybeleid.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen