Giel de Winter sluit collegetour MBO Amersfoort af

Giel de Winter sloot vanochtend de collegetour van MBO Amersfoort af in theater de Flint. Giel is vooral bekend geworden door zijn YouTube-kanaal STUK TV. Hij voelde zich het afgelopen jaar heel betrokken bij de jongeren die het moeilijk kregen door de coronamaatregelen. Met de ‘Samen kunnen we niet stuk’-show op YouTube liet hij eerder aan jongeren zien dat je door een moeilijke tijd heen komt door verbinding te zoeken met de wereld om je heen. Giel ging daarom graag in op de uitnodiging van MBO Amersfoort om vragen te beantwoorden van studenten. Het werd een boeiende ochtend voor zowel Giel en de studenten.

Meet & Greet gewonnen door Ruard
Giel daagde de studenten vanaf het podium uit om hem goede en gedurfde vragen te stellen -met een prijs in het vooruitzicht- en dat heeft hij geweten. Studenten vroegen hem het hemd van het lijf. Ruard won de online Meet & Greet met de vraag waarom Giel zijn bedrijf STUK TV aan zijn grootste rivaal Talpa heeft verkocht. Ondanks dat hij zo’n hekel heeft aan televisie. Ruard gaat een kwartier bellen met Giel en kan zijn ideeën en vragen persoonlijk met hem gaan bespreken!

Laten we wat meer naar elkaar luisteren en meer open naar elkaar zijn zonder te oordelen’
Nina stelde ook een goede vraag: ‘Jij staat wel sterk in je schoenen, maar heb je ook wel eens onzekere momenten?’ Giel ging hier uitgebreid op in: ‘Ook ik heb iedere dag onzekere momenten. Een zekere houding is vaak een schild om je te beschermen tegen meningen en oordelen. Van tegenslagen kan je onzeker worden. Maar ik heb gemerkt dat je door tegenslagen en slechte ervaringen  alleen maar sterker wordt. Ik weet zeker dat iedereen wel eens onzeker is, maar het is een taboe om het hardop te zeggen. Dus stel die vraag maar eens aan een vriend. En laten we wat meer naar elkaar luisteren. Laten we stoppen met oordelen en overal gelijk een mening over geven’.

‘Blijf dicht bij je gevoel en laat je niet beïnvloeden door anderen’
Giel geeft de studenten een mooi advies mee over ondernemerschap: ‘Als je iets in je hoofd hebt om te gaan doen, laat je dan niet afleiden door opmerkingen van anderen. Op een gegeven moment voel je wel wat je wilt en heb je je eigen goede ideeën. Als je zelf gelooft in jouw idee, ga er dan voor!’

Giel de Winter
Giel de Winter bedacht het YouTube kanaal STUK TV. Samen met Stefan en Thomas voert hij sinds 2011 iedere week een opdracht van kijkers uit: ‘Wij gaan stuk voor jou’.  1 van de programma’s is Jachtseizoen, waar maandag weer nieuwe opnames voor starten. STUK TV heeft 2,5 miljoen abonnees en is al jaren een van de grootste YouTube kanalen van Nederland. Giel staat in het weekend ook regelmatig als DJ op festivals.

MBO Amersfoort inspireert studenten met gastcolleges
MBO Amersfoort organiseerde de weken voor de zomervakantie meerdere gastcolleges zodat studenten elkaar in een leuke omgeving weer live kunnen ontmoeten. Na een lange periode van vooral online lessen, ontmoeten de studenten elkaar en een boeiende gastspreker in theater de Flint. Zij horen een positief en inspirerend verhaal over wat mogelijk is met wat zij leren tijdens de opleiding én wat zij zelf kunnen ondernemen om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Gastspreker en studenten in de spotlights! Gastsprekers Mirjam Spitholt (gelukskunde) en Tommie Niessen (verhalend verpleegkundige), Anna Nooshin (Beautyvlogger en influencer) en Peter R. de Vries (misdaadverslaggever) kwamen de afgelopen weken langs. Giel de Winter (Stuk TV) sloot deze reeks af.