‘Zelf een reis organiseren geeft een kick’

Merel is tweedejaars student toerisme en nu al een baas. Sinds ze een studiereis naar Parijs heeft georganiseerd, weet ze het zeker: reisleidster worden is haar droom.

‘Ik had geen idee wat ik wilde worden. Mijn beste vriendin zat op de School voor Toerisme en Management en vertelde dat je daarmee eigenlijk alle kanten nog op kan; van de hotelbranche tot de luchtvaart. Ik houd van reizen en zag mijzelf zeker in de reisbranche werken. In 2015 ben ik samen met mijn scoutingvereniging naar Japan geweest met scouts uit alle hoeken van de wereld. Al die verschillende talen en culturen, dat vind ik super interessant!’

‘Het leuke aan deze studie is dat je op plekken komt die je normaal niet ziet. Achter de schermen bij een hotel bijvoorbeeld. Daarnaast ga je meteen zelf aan de slag met het organiseren van excursies. Voor elkaar, maar ook voor andere doelgroepen. Zo heb ik een excursie door Amsterdam georganiseerd. Je regelt dan alles van A tot Z, dus ook het promoten van de excursie en het vervoer.’

‘Vorig jaar zou ik eigenlijk twintig weken stage lopen op een camping in Italië samen met een vriend. Maar in deze tijd is dat helaas niet mogelijk. Daar baal ik flink van, want ik keek er enorm naar uit! Ik zag mijzelf al helemaal op de camping werken in de Italiaanse zon. Ik zou zelfs een eigen stacaravan krijgen als verblijf.’

‘Het was alsnog een geslaagd jaar, vooral door de studiereis naar Parijs die ik heb georganiseerd. Samen met een vriend heb ik de hele reis op mij genomen; van het vervoer tot het verblijf en de activiteiten. Het werd een enorm draaiboek. Als je dan ziet hoe goed alles verloopt, geeft dat echt een kick. Nu weet ik het zeker: excursies organiseren is gewoon echt mijn ding. Het liefste ga ik later aan de slag als reisleidster van jongerenreizen.’


Heb jij een vraag?
Stuur deze naar schoolvoortm@mboamersfoort.nl en volg ons op Insta. Meer informatie? Bekijk de Management en Toerisme opleidingen.

Of… meld je aan!
Is jouw keuze bevestigd? Als echte baas kan je dan natuurlijk niet rustig gaan zitten wachten. Kom in actie en meld je aan voor jouw opleiding. 👊🏻